Igazi palócleves recept

Igazi palócleves recept

Hozzávalók:
250 g bárányhús
150 g burgonya
150 g zöldbab (sárga hüvelyű)
30 g vöröshagyma
15 g fokhagyma
1 dl olaj
15 g fűszerpaprika
30 g liszt
1 dl tejfel
ízlés szerint:

őrölt bors
babérlevél.

Elkészítés:

      A faggyútól mentes bárány húst 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk. Pörkölt alapot készítünk. Olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntésével kiforraljuk. Ehhez tesszük a kocka húst, fűszerezzük babérlevéllel, őrölt köménnyel, borssal, zúzott fokhagymával és sóval. Mindig kevés víz aláöntésével -rövid lében- félpuhára pároljuk. A burgonyát 1x1 cm-es kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A zöldbabot 2x2 cm-es darabokra vágva főzzük meg, majd a főtt zöldbabot, burgonyát a főző lével együtt a bárányhúshoz tesszük. A levest zsemleszínű rántással besűrítjük. Tejfellel dúsítjuk. A tejfelt simára keverjük, a leves levével fellangyosítjuk, és így tesszük a levesbe. Ezután forralják ki. Ha Önök így teszik a tejfelt az ételhez, nem csapódik ki, és nem lesz "túrós" az ételben. Ha igazán finom palóclevest szeretnének készíteni, sárga hüvelyű babot használjanak. Így méltó emléket állíthatnak a jó palócoknak, és ráadásul egy kitűnő levest is ehetnek.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók