Teri néni húspástétoma recept

Recept elkészítése:

Teri néni húspástétoma recept

Hozzávalók 12 személyre:
15 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
50 dkg sertéscomb,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
1 evőkanál ételízesítő por (Vegeta),
4 db burgonya,
4 db tojás,
2 evőkanál mustár,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, és ütegesre pirítjuk, majd rádobjuk a kockára vágott sertéscombot, pirospaprikával és ételízesítő porral megszórva átforgatjuk. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a burgonyát héjában puhára, a tojást pedig keményre főzzük. A megpuhult húst kissé hűlni hagyjuk, majd a meghámozott burgonyákkal és a tojásokkal együtt finomra daráljuk. Ízesítjük mustárral, sóval, kevés őrölt borssal és jól kikeverjük. Vízzel kiöblített hosszúkás formába nyomkodva hűtőbe tesszük. Legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva szeleteljük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: