Recept elkészítése:
Szárzeller-hajócskák recept
Hozzávalók 8 személyre:
1 db nagyobb szárzeller,
10 dkg krémsajt,
10 dkg márványsajt,
10 dkg vaj,
1 csokor petrezselyem,
só, őrölt bors,
1 csokor snidling.
Elkészítés:
A szárzellert megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk és a széles szárát kb. 8 centiméteres darabokra vágjuk. A krémsajtot a vajjal simára keverjük, sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a megreszelt (összemorzsolt) márványsajtot meg a fölaprított petrezselymet. A sajtkrémet nyomózsákba töltjük, és a szárzeller darabokat megtöltjük. Apróra vágott snidlinggel meghintjük. Még látványosabb, ha a hajócskákra fogpiszkálóval egy-egy vékony szelet „sajtvitorlát" tűzünk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges