Stefánia-vagdalt nagyi szerint recept

Recept elkészítése:

Stefánia-vagdalt nagyi szerint recept

Hozzávalók 12 személyre:
80 dkg sertéscomb,
4 zsemle,
6 tojás,
1 nagyfej vöröshagyma,
2 evőkanál pirospaprika,
só, őrölt bors és kömény,
3-4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A zsemléket beáztatjuk. A sertéscombot a kinyomkodott zsemlékkel és a hagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadunk két tojást, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal és köménnyel, összezúzott fokhagymával és az egészet jól összedolgozzuk. A másik négy tojást keményre főzzük, majd lehűtjük és megtisztítjuk. Egy hosszúkás formát vajjal vastagon bekenünk, zsemlemorzsával meghintjük. A fasírtmasszával félig töltjük, belefektetjük a főtt tojásokat, majd a massza másik felével betakarjuk. A tetejét elsimítjuk, fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 220°C-on 40-45 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve kissé lehűtjük, majd hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve adjuk asztalra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: