Sörös körözött zöldpaprikában recept

Recept elkészítése:

Sörös körözött zöldpaprikában recept

Hozzávalók:
8 húsos zöldpaprika (jó, ha többszínű),
8 dkg juhtúró,
5 dkg vaj (vagy margarin),
5 evőkanál világos sör,
1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 púpozott teáskanál mustár,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 késhegynyi currypor és törött köménymag,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A zöldpaprikákat töltésre előkészítjük, vagyis megmossuk, szárazra töröljük, a száránál egy vékony lapot levágva kicsumázzuk, és az ereket is eltávolítjuk. A juhtúrót mély tálba tesszük a vajjal, a megtisztított és nagyon finomra összevágott hagymával, a zúzott fokhagymával, mustárral, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, a köménymaggal és a curryvel, majd ráöntjük a sört. A krémet habosra keverjük, és beletöltjük a zöldpaprikákba. A paprikákat tálba tesszük, és befedve rakjuk be a hűtőszekrénybe. Jól megdermesztjük (legalább egy napig tartjuk a hűtőben), majd közvetlenül tálalás előtt ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. Salátalevélen tálaljuk. Barna kenyérrel vagy péksüteménnyel rakjuk az asztalra, és tetszés szerint hagymával, paradicsommal körberakjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: