Sajtos kosárkák recept
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
10 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
5 dkg reszelt trappista sajt,
2 tojás.
A töltelékhez: 30 dkg túró,
1 dl tejföl,
3 tojás,
10 dkg reszelt, füstölt sajt,
só őrölt bors.
A tetejére:
10 dkg reszelt, füstölt sajt.
Elkészítés:
A vajból, lisztből, tejfölből, sajtból, tojásokból kevés sóval és élesztővel jól nyújtható tésztát gyúrunk és 3-4 mm vastagra, nyújtjuk. Egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és minden tésztakoronggal kibélelünk egy-egy alufólia-formácskát vagy fém kosárformát. A túrót áttörjük, a tejföllel meg a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. A túrós-sajtos krémmel a kosárkákat megtöltjük, részelt sajttal megszórjuk, és tepsire állítjuk. Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, a formákból kiborítva kínáljuk a sajttálon vagy pástétomok mellé.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges