Palermói körözött recept

Recept elkészítése:

Palermói körözött recept

Hozzávalók:
20 dkg juhtúró,
15 dkg márványsajt,
5 dkg vaj,
10 db olajbogyó,
1/2 csomó metélőhagyma,
1/2 csomó zöldpetrezselyem,
2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

      A juhtúrót áttörjük. A márványsajtot lereszeljük, a lágy vajjal együtt hozzáadjuk a juhtúróhoz, és habverővel simára, krémmé keverjük. A kimagozott olajbogyót, a metélőhagymát és a zöldpetrezselymet vágódeszkára téve apróra összevágjuk. A fokhagymát lereszeljük, és a fűszernövényekkel együtt a körözöttbe keverjük. Szükség szerint kevés sóval ízesítjük. Az elkészült körözöttet 2-3 órára letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláshoz világosra pirított zsemleszeleteket adunk hozzá, és külön tányéron cikkekre vágott paradicsomot kínálunk.

Elkészítési idő: 25 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: