Körözött 14. recept

Recept elkészítése:

Körözött 14. recept

Hozzávalók:
10 dkg juhtúró,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál sűrű tejföl,
1 evőkanál sör,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só. (Ha van, egy evőkanál szardíniaolaj vagy maradék szardínia, de el is hagyható.).

Elkészítés:

      Keverőtálba rakom a szétmorzsolt juhtúrót, a puha vajat, a tejfölt, a mustárt és az összes fűszert. A fokhagymát összezúzva teszem bele. A vöröshagymát vagy nagyon apróra vágom, vagy pedig megreszelem, esetleg apró darabokban fokhagymaprésen átengedve adom hozzá. Végül rálocsolom a sört, és egészen habosra keverem. (Kis konyhai robotgéppel szinte pillanatok alatt egynemű krém lesz belőle.) Legalább 4 napig eláll a hűtőszekrényben, és nemcsak vacsorára kitűnő egy pohár sörrel vagy teával, hanem a gyerekeknek is kiváló tízórai.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: