Kapris körözöttel töltött paradicsom recept

Recept elkészítése:

Kapris körözöttel töltött paradicsom recept

Hozzávalók:
4 közepes nagyságú kemény almaparadicsom,
10 dkg juhtúró,
5 dkg vaj,
1 evőkanál kapribogyó a levével együtt,
1 evőkanál sör,
1 evőkanál sűrű tejföl,
l teáskanál reszelt vöröshagyma,
csipetnyi porcukor,
1 teáskanál pirospaprika,
salátalevelek,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A paradicsomokat kocsányukkal lefelé fordítjuk, majd 1/3-2/3 arányban levágjuk a tetejüket, és a belsejüket kivájjuk. (A kivájt paradicsomforgácsot felhasználhatjuk más étel ízesítéséhez). A juhtúrót szitán áttörjük, majd habosra keverjük a vajjal, a kapribogyó levével, a sörrel, a tejföllel, a reszelt vöröshagymával, csipetnyi cukorral, pirospaprikával. A kivájt fél paradicsomokat megtöltjük a keverékkel. A megmosott és megszárított salátaleveleket üvegtálra terítjük, erre ültetjük a töltött paradicsomokat, és a tetejüket megszórjuk a kapribogyóval. Hűtve kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: