Igazi körözött 2. recept

Igazi körözött 2. recept

Hozzávalók:
10 dkg juhtúró (vagy gomolyatúró),
5 dkg vaj vagy margarin,
1 csokor újhagyma, szárával,
2 evőkanál sör,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál szardíniaolaj,
1 evőkanál összetört szardínia,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1 teáskanálnyi csípős mustár,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
csipetnyi porcukor.

Elkészítés:

      Mély keverőtálba tesszük a darabokra tört juhtúrót és a puha vajat. Az újhagymát megtisztítjuk és megmossuk, majd nagyon apróra összevágva a túróhoz adjuk. Ráöntjük a sört, a tejfölt és az olajat, ezután rászórjuk a pirospaprikát és hozzáadjuk a mustárt, valamint az összetört szardíniát. Végül megsózzuk, megborsozzuk és megcukrozzuk. Addig keverjük, amíg habos, egynemű massza nem lesz belőle. Üvegtálra halmozzuk, befedjük. Hűtőszekrényben megdermesztjük. Pirított péksüteménnyel vagy kenyérrel és sörrel tálaljuk.

TIPP: Elektromos keverőgéppel percek alatt habosra keverhető. A körözöttet zöldpaprikába vagy paradicsomba, esetleg egészen apró, megsütött tésztakehelybe (képviselőfánk) is szokás tölteni. A paprikás változat megdermesztve vékonyan felszeletelhető. Ha a szardíniát elhagyjuk, egy hétig is eláll a hűtőszekrényben.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk