Erdélyi ízes körözött recept

Erdélyi ízes körözött recept

Hozzávalók:
40 dkg juhtúró,
8 dkg vaj,
1 dl tejföl,
2 dkg tárkony,
10 dkg póréhagyma,
5 g pirospaprika,
1 db fejes saláta,
15 dkg lila hagyma,
só.

Elkészítés:

      A juhtúrót áttörjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a tejfölt és habverővel simára keverjük. A friss tárkonylevelet és a póréhagymát vágódeszkára téve apróra vágjuk, majd ezt is a túróhoz adjuk. Sóval, egy kevés pirospaprikával fűszerezzük, és jól elkeverjük. Üvegtányérra megmosott és leszárított salátaleveleket teszünk, és ízlésesen formázva erre halmozzuk fel a körözöttet. A lila hagymát vékony karikára szeljük, és a körözöttet ezzel díszítjük.

vissza a főoldalra