Ananásszal töltött jércemell-filé recept
Hozzávalók 8 személyre:
60 dkg jércemell-filé,
20 dkg ananászbefőtt,
5 dkg mandula darálva,
1 zsömle,
1 tojás,
só,
őrölt bors.
Elkészítés:
Az ananászbefőttet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfiléből tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, sóval meghintjük. Az ananászos tölteléket egy csíkban ráhalmozzuk. Szorosan fölcsavarjuk és vajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőbéri 220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd legalább fél. napra hűtőbe tesszük dermedni. A fölfából kibontva, fölszeletelve tálra rakjuk, gyümölcsökkel körítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges