Törpeharcsa Gyurci módra recept

 Törpeharcsa Gyurci módra recept

Hozzávalók:
6-10 törpeharcsa (nagyságtól függően),
1 dl édes pezsgő,
reszelt gyömbér v. gyömbér por,
kevés fehérbors,
kevés olaj,
só.

Elkészítés:

      A sütőt most kapcsoljuk be, hogy meleg legyen, az édes pezsgőt tegyük a hűtőbe, hogy az pedig jéghideg legyen! A törpeharcsát megtisztítjuk, majd forrásban levő vízbe mártjuk. Pár másodpercig bene hagyjuk, majd kivéve lenyúzzuk a bőrét (könnyen jön). Az előkészített halat finoman besózzuk, finoman megborsozzuk (ne legyen sok!), megszórjuk gyömbérrel. A halakat egy tepsibe helyezük. Alájuk kevés olajat és édes pezsgőt (javasolt: Törley) öntünk. Fóliázzuk be a tepsit és toljuk a már meleg sütőbe. Pároljuk meg a halakat. Ennek ideje a halak nagyságától függ. A kész ételhez párolt rizs illik, tejszínes gombamártással.

Elkészítés ideje: 90perc

The Mountain - 3D pólók