Sajtos ponty tepsiben recept

 Sajtos ponty tepsiben recept

Hozzávalók:
1 kg-os ponty,
4 dl tejföl,
10 dkg ementáli sajt,
2 ek liszt,
2 db tojás,
5 dkg margarin,
4 gerezd fokhagyma,
delikát ételízesítő,
2 ek almaecet,
1 ek pirospaprika,
2 db babérlevél,
1 ek bazsalikom,
őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így előkészített halat margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt, tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevét ételízesítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütőbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, reszelt sajttal meghintjük és gyorsan rápirítjuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 60perc

Kiemelt partnerünk