Halászlé recept

Halászlé recept

Hozzávalók:
1 kg ponty,
20 dkg hagyma,
5 dkg házipaprika,
2 dkg só,
10 dkg paradicsom,
5 dkg zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó),
2-3 kutyapöcsű paprika, házilag gyúrt metélttészta (ezt édesanyám készíti).

Elkészítés:

      A halat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom az úgynevezett keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a kutyapöcsű paprikát. Erős tűzön egy félórai forrás után kész. Kifőtt tésztával tálalom. A kutyapöcsű paprikákat egy kistányéron az asztalra teszem, hogy aki tüzesen szereti, nyomhasson magának belőle.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók