Narancsleves recept

Recept elkészítése:

 Narancsleves recept

Hozzávalók:
4-5 narancs,
75 gr porcukor,
50 g dara,
1 fagyasztott leveles tészta lap,
1 teáskanál farincukor,
2 evőkanál narancslikőr,
200 g eper,
fahéj.

Elkészítés:

      Egy narancsot alaposan mossunk le. Szedjük le a héját egy speciális késsel vagy reszelővel vékony csíkokban úgy, hogy a belső fehér héj a gyümölcsön maradjon. Facsarjuk ki az összes narancsot, a levét öntsük fel annyi vízzel, hogy 1 liter folyadékot nyerjünk. Keverjük ki egy evőkanál lével a cukrot, kis lángon oldjuk fel. Tegyük bele a héjakat is majd főzzük addig, amíg a víz el nem párolog, és a cukor barnulni nem kezd. Állítsuk pár pillanara hideg vízbe, majd öntsük bele lassanként a narancslevet majd tegyük vissza a lábast a tűzhelyre. Ha már feloldódott a karamella, tegyük a darát a levesbe, és főzzük 30 perc alatt puhára. Közben hagyjuk felengedni a leveles tésztát. Szaggassunk belőle félholdakat, kenjük meg vízzel, szórjuk meg farincukorral. Süssük előmelegített sütőben kb. 10 percig. Ízesítsük a levest likőrrel és fahéjjal. Válogassuk át az epret, mossuk meg, szedjük ki a szárát, negyedeljük fel, majd tegyük két percre a forró levesbe. Merjük a levest csészékbe, szórjunk rá a megsült félholdakból valamennyit, majd tálaljuk.
Ötlet: Az étel hidegen is kiváló, de ilyenkor az epret nyersen tegyük a levesbe.

Elkészítés ideje: másfél óra

Receptek kategória: