Görög gyümölcsleves recept

Görög gyümölcsleves recept

Hozzávalók:
1 őszibarack vagy körte konzerv,
darabolt ananász konzerv,
1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli),
mandarin vagy narancs,
fél citrom,
8-10 db szegfűszeg,
2 csomag vaníliás cukor,
5 dl tejszín,
1 l narancs juice.

Elkészítés:

      A gyümölcsök leveit, a juicét és a tejszínt összeöntjük, beletesszük a vaníliáscukrot, belefacsarjuk a fél citromot, majd összeturmixoljuk (kis kézi turmix is jó). A gyümölcsöket apróra vágva és a szegfűszeget (filterben) beletesszük a lébe. Ha lehet, hagyjuk állni egy éjszakát, hogy az ízek minél jobban összeérjenek, tálalás előtt a szegfűszeget kivesszük.

Elkészítés ideje: 25-30perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk