Almaleves recept

Almaleves recept

Hozzávalók 2személy részére:
50 dkg alma,
2 kávéskanál fahéj,
fél citrom leve,
1 evőkanál Graham liszt,
1 evőkanál fölözött vaj,
1 evőkanál méz,
1 barna zsemle.

Elkészítés:

      A meghámozott, összevágott almát 8 dl fahéjas, cukros, citromos vízben péppé főzzük. A vaj feléből 1 evőkanál liszttel rántást készítünk, felfőzzük a leszűrt almalével, és hozzáöntünk 1 liter gyümölcslevet vagy vizet. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, még fűszerezünk. (szegfűszeg, szegfűbors). A maradék vajban megpirítjuk a kockára vágott zsemlét, és tálaláskor erre öntjük a levest. Melegen fogyasztjuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra