Bográcsgulyás 6. recept

Recept elkészítése:

Bográcsgulyás 6. recept

Hozzávalók:
1 kg marha színhús,
80 g sertészsír,
300 g vöröshagyma,
20 g fűszerpaprika,
1 kg burgonya,
140 g zöldpaprika,
60 g friss paradicsom,
só,
köménymag,
fokhagyma.
Levesbetét: csipetke.

Elkészítés:

      A lehetőleg lédús, mócsingos húsból (lábszár, lapocka, nyaka) kb. 1,5-2 cm-es kockákat vágunk. Ezután a felolvasztott zsírban az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. A hőfokot csökkentve, a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk, és tovább pörköljük. Ha a hús leve elfőtt, hozzáadjuk a köménymaggal együtt apróra vagdalt fokhagymát, és mindig csak kevés vizet adva alá, fedő alatt, mérsékelt tűzön, időnként megkeverve pároljuk. A hús tehát ne főjön, hanem rövid lében, gőzben puhuljon. Közben a burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot kb. 1 cm-es kockára vágjuk. Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, levét annyira elpárologtatjuk, hogy csak a zsírja maradjon meg. Hozzátesszük a burgonyát, jól elkeverve együtt pirítjuk, míg üvegesedni kezd, majd felöntjük csontlével és beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot. Ha a burgonya puhulni kezd, tálalás előtt belefőzzük a csipetkét.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: