Töltött szőlőlevél (meze) recept

Recept elkészítése:

Töltött szőlőlevél (meze) recept

Hozzávalók:
30 dkg darált bárányhús,
15 dkg rizs,
1 nagy fej hagyma,
só,
bors,
petrezselyemzöld,
szőlőlevelek,
a főzővízbe friss menta és bazsalikom.

Elkészítés:

      Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a felvágott hagymát, majd ráöntjük a darált húst és megpirítjuk. Ha elkészült, akkor az összes hozzávalóval együtt egy tálban összekeverjük, mentát szórunk rá és kis szőlőlevelekbe töltjük. A szőlőlevél lehet konzerv, de magunk is leforrázhatunk néhányat. Ezután óvatosan belehelyezzük a kis töltikéket egy lábasba, felöntjük vízzel, 1 citrom levét belecsurgatjuk, sózzuk és 1 órát főzzük.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: