Paradicsomos hal recept

Recept elkészítése:

Paradicsomos hal recept

Hozzávalók:
4 szép szelet tengeri halfilé,
1 nagy fej hagyma,
6 kisebb, érett paradicsom,
1 dl száraz fehérbor,
só, bors,
petrezselyem-zöld,
olívaolaj,
citromlé,
10 szem olajbogyó.

Elkészítés:

      A halszeleteket kiolvasztjuk, kevés citromlével meglocsoljuk. A vékonyra felkarikázott vöröshagymát fél deci olaj és fél deci víz keverékében puhára pároljuk, majd hozzáadunk 4 meghámozott, feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal és egy evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, lefedve fél óráig pároljuk. Egy nagyobb méretű jénai edénybe átöntjük, beletesszük a halszeleteket, meglocsoljuk a borral, 2-3 ek. olívaolajjal, és közepes hőfokra előmelegített sütőben puhára pároljuk. Mielőtt befejezzük a párolást a hal tetejére paradicsomkarikákat, és olajbogyót teszünk és megszórjuk petrezselyemmel.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: