Pacal leves recept
Hozzávalók:
1 kg tisztított pacal,
1,5 dl tej,
kevés liszt,
1 fej fokhagyma,
bor vagy almaecet,
kevés piros paprika,
bors.
Elkészítés:
A pacalt alaposan megmossuk, több vízben is. Ha ez nem lenne elég, néhány órára enyhe ecetes vízben is állhat, amit jól leöblítünk. Ha már tiszta a pacal, sós vízben puhára főzzük, majd vékony csíkokra vágjuk. A pacal levét nem öntjük ki, hanem leszűrjük, hozzáadjuk a tejet, a fokhagyma felét, a pirospaprikát, megborsozzuk és beletesszük a csíkokra vágott pacalt. Így főzzük tovább 15-20 percig. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Nem hiányozhat az asztalról egy kis tálkában kikevert zúzott fokhagyma, pici olaj és kevés ecet keveréke sem, melyből mindenki ízlése szerint tesz a levesbe.
Elkészítés ideje: 2-3óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges