Muszaka recept

Muszaka recept

Hozzávalók:
30-40 dkg darált csirkemell, vagy pulykamell (esetleg bárányhús),
3 közepes nagyságú padlizsán,
3 nagy szem burgonya.

Besamelmártáshoz:
2 tojás,
2 evőkanál liszt,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1dl tej.

Elkészítés:

      A padlizsánt megsütjük, szeletekre vágjuk. A krumplit megfõzzük, szintén felszeleteljük. A húst borssal, pirospaprikával, sóval, apróra vágott kakukkfûvel, zsályával és sóval fûszerezzük, és kevergetve fehéredésig sütjük. A besamelmártáshoz a tejben áthevítjük a lisztet, majd a tûzrõl levéve kihûtjük. Ha kihûlt beleütünk két tojássárgáját, majd belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, megsózzuk. Egy tepsibe lerakunk egy sor padlizsánt, egy sor húst és egy sor krumplit, majd leöntjük a mártással. Megint egy sor padlizsán, majd újra mártás következik. Tetejére reszelt sajtot szórunk, esetleg zsemlemorzsát. Diónyi margarint teszünk rá és kb. 1 órát sütjük, míg piros nem lesz.

Elkészítés ideje: 80perc

The Mountain - 3D pólók