Kleftiko recept

Recept elkészítése:

Kleftiko recept

Hozzávalók:
1 kg báránycomb,
2 nagy fej vöröshagyma,
2-3 db paradicsom,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl brandy,
1 pohár olaj,
1 dl víz,
ízlés szerint:
oregano,
egész fahéj,
babérlevél, só.

Elkészítés:

      Egy tepsiben szétterítjük a feldarabolt bárányhúst és a hozzávalókat a következő sorrendben ráhalmozzuk: hagyma / nem sok, nehogy édes legyen az étel /, kevés oregano, fahéjrudacskák, néhány babérlevél, só, s az egészet letakarjuk paradicsommal. Vigyázzunk, mert a paradicsom ha sok, megkeményíti a húst. Ezután rálocsolunk kétpohárnyi száraz fehérbort. Hogy a hús puhább legyen, brandyvel meglocsoljuk Legvégül 1-2 pohár olajat öntünk rá, fóliával betakarjuk és 250-300 fokos sütőben megsütjük.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: