Írómártás avokádóval és kaprival recept

Recept elkészítése:

Írómártás avokádóval és kaprival recept

Hozzávalók:
2 közepes nagyságú érett avokádó,
1,2 dl tejszín,
1,5 dl író,
1 citrom leve,
1 gerezd fokhagyma,
1 salotta (sonka) hagyma,
1 csokor metélőhagyma,
2 szardellafilé,
4 dkg kapribogyó,
1 teáskanál mustár.

Elkészítés:

      Az avokadókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, és 10 dkg gyümölcsöt kis kockákra vágunk. A többit a tejszínnel, az íróval, a citromlével és a fokhagymagerezddel finom pürévé mixeljük, majd szitán átpasszírozzuk.
Tipp: A mártást közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el, mert hamar elszíneződik. Fontos, hogy teljesen érett avokádót használjunk. A salottát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A metélőhagymát finom szálakra, a szardellafilét kis kockákra vágjuk, és a kaprival a mártáshoz keverjük. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük az avokádó darabokat. Tojásételekhez, hideg sültekhez és halételekhez kínáljuk.

Elkészítés ideje: 25perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: