Halva (édesség) búzadarából recept

Recept elkészítése:

Halva (édesség) búzadarából recept

Hozzávalók:
50 g vaj,
50 g héjazott mandula,
1 csésze búzadara,
sziruphoz:
2 csésze cukor,
2 csésze víz,
100 g vaj,
2 cs. vaníliás cukor,
vaníliás porcukor a hintéshez.

Elkészítés:

      A felhevített vajon, állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk a mandulát, búzadarát. A vizet, cukrot, vajat, vaníliás cukrot összeforraljuk. Állandó kevergetés mellett a darás mandulához adjuk. Amikor megsűrűsödött, az edényt szalvétával letakarjuk, hagyjuk kihűlni. Kisméretű kávéscsészéket megnedvesítünk, beletöltjük a masszát, jól belenyomkodjuk, majd lapos üvegtányérra fordítjuk, s megszórjuk vaníliás porcukorral.

Elkészítés ideje: 65perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: