Hallal töltött paprika recept

Recept elkészítése:

Hallal töltött paprika recept

Hozzávalók:
a töltelékhez 4 nagy zöldpaprika,
25 dkg mirelit tonhal,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál marinált paprika,
3 gerezd fokhagyma,
kevés liszt,
ízlés szerint só;
a bundázáshoz kevés liszt,
2 tojás,
a sütéshez bő olaj.

A mártáshoz:
1 cseresznyepaprika,
4 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 evőkanál liszt,
1 késhegynyi törött bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice,
3 evőkanál olaj,
kevés só.

Elkészítés:

      A fagyos tonhalat félig felengedjük, és kis kockákra vágva, lisztben megmártjuk. Az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a lisztes halkockákat, és mindkét felén átsütjük. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott marinált paprikát. Megsózzuk, 1 dl vizet aláöntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. A párolt halat összetörjük, majd a kicsumázott, és ereitől megszabadított zöldpaprikába beletöltjük. A töltött paprikát lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, és ismét lisztbe forgatva, forró olajban megsütjük. A mártáshoz az olajon megpirítjuk a feldarabolt cseresznyepaprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított hagymát, a felcsíkozott zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd összepirítjuk. Meghintjük a liszttel, sütjük egy-két percig, azután a tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 dl vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, és befedve addig forraljuk, amíg pépszerű, sűrű mártás nem lesz belőle. Átpasszírozzuk, és belekeverjük a petrezselyemzöldet, a sáfrányt és fél dl vizet. Még egyszer felforraljuk. Végül a paprikás mártással leöntjük, és a sütőben kissé meg is pirítjuk.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: