Grillezett borjúborda sajtmártással recept
Hozzávalók:
80 dkg borjúborda,
30 dkg semlegesebb ízű sajt,
30 dkg tollhegytészta,
15 dkg kelbimbó,
10 dkg laskagomba,
10 dkg paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 dl tejszín,
4 dkg vaj,
2 dkg liszt,
fél evőkanál ételízesítő.
Elkészítés:
A felszeletelt borjúbordákat meghintjük ételízesítővel, bedörzsöljük áttört fokhagymával, s felhasználásig hűtőbe tesszük. A zöldségeket alaposan megmossuk, a gombát, kelbimbót letisztítjuk. Mindet kisebb darabokra vágjuk, kevés vajon lepároljuk. A tollhegytésztát hagyományos módon kifőzzük, majd lazán összekeverjük a zöldségekkel. Melegen tartjuk. Világos vajas rántást készítünk, belereszeljük a sajtot. Ízesítjük áttört fokhagymával, a visszatartott ételízesítővel. Felöntjük tejszínnel, és lassú tűzön kiforraljuk. A bordákat kisütjük, bevonjuk a sajtmártással, s körítjük zöldséges tésztával.
Elkészítés ideje: 65perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges