Görög parasztsaláta recept

Recept elkészítése:

Görög parasztsaláta recept

Hozzávalók:
1/2 kg paradicsom,
1 kígyóuborka,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg gomolyasajt,
10 dkg fekete olajbogyó,
1 doboz ringli,
1 dl olívaolaj,
1 citrom leve,
só, bors,
1 csipet majoránna.

Elkészítés:

      A megmosott paradicsomot negyedekre vágom. Az uborkát csak megmosom, nem hámozom meg, és vékony szeletekre vágom. A hagymát (ha lila van, az még jobb) karikára, a gomolyát (palóc vagy Sárrét gyöngye kitűnő ehhez) nagyobb kockára vágom. A feldarabolt hozzávalókat salátástálba teszem, és hozzáadom a jól lecsöpögtetett olajbogyót és a ringlit. A marinádhoz az olívaolajat jól elkeverem a citromlével, sóval, borssal és majoránnával ízesítem, és a salátára öntöm. Óvatosan megkeverem, néhány percre a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítés ideje: 25perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: