Görög padlizsánsaláta recept

Recept elkészítése:

Görög padlizsánsaláta recept

Hozzávalók:
2 szép padlizsán,
2 ek. borecet,
1 dl olaj,
1 gerezd tört fokhagyma,
1 csapott mokkáskanál só,
késhegynyi őrölt bors,
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:

      Összekeverjük a borecetet az olajjal, majd a sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Annyi vízzel hígítjuk, hogy az íze kellemesen savanykás legyen, és a petrezselymet apróra belevágjuk. Öt percig forraljuk, végül beletesszük a műanyag késsel meghámozott, kockákra vágott padlizsánt. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd leszűrjük, tálba öntjük. Megöntözzük egy kevés borecettel, bővebben olajjal, és jégbe hűtjük.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: