Görög padlizsánsaláta 2. recept

Recept elkészítése:

Görög padlizsánsaláta 2. recept

Hozzávalók:
1 kg karcsú, zsenge padlizsán,
3 vöröshagyma,
só, borecet,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:

      A padlizsánt megmossuk, héjastól kisujjnyi szeletekre vágjuk, és fél órára besózzuk. Utána a nedvességet papírtörölközővel leitatjuk róla, és a szeletek mindkét felét mindig csak egy kevés olajon, lehetőleg teflon serpenyőben megsütjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és a kisült padlizsánnal rétegezve üvegbe vagy tálba rakjuk. A végén az egészet borecettel meglocsoljuk, és az edényt lezárva a hűtőszekrénybe tesszük. Ott legalább egy napig állni hagyjuk, közben fel-felrázzuk, hogy az alatta keletkező ecetes-olajos lé a padlizsánt átjárja.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: