Görög karfiolsaláta recept

Recept elkészítése:

Görög karfiolsaláta recept

Hozzávalók:
1 kg karfiol,
12 kicsi szem hagyma,
3 szál sárgarépa,
6 közepes paradicsom,
2 dl olaj,
4 dl száraz fehérbor,
só,
1 babérlevél,
néhány szem őrölt koriander,
késhegynyi kakukkfű,
1 szem szegfűszeg,
2 csokor finomra vágott petrezselyem,
1 citrom leve,
2 citromkarika.

Elkészítés:

      Az olajban átsütjük (de nem pirítjuk meg) a megtisztított kis hagymákat, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a karikákra vágott sárgarépát és a lehéjazott, összetört paradicsomot. Belerakjuk a többi ízesítőt (az egyik csokor petrezselyem és a citrom kivételével), és leöntjük a borral. Fedő alatt 15 percig pároljuk, hogy a karfiol még ropogós maradjon. Ezután szűrőkanállal a zöldfélét tálba szedjük. Visszamaradt levét a felére beforraljuk, a citromlével ízesítjük, és átszűrve a salátára öntjük. Meghintjük a frissen összevagdalt másik csokor petrezselyemmel, a citromkarikákkal díszítjük, és jégbe hűtjük.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: