Fokhagymás gomba recept
Hozzávalók 4 főre:
1 kg csiperkegomba,
10 dkg fokhagyma,
1 pohár száraz fehérbor,
1 l víz,
1 dl olívaolaj,
1 dl citromlé,
liszt és víz a habaráshoz,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
Egy fazékban felforrósítjuk az olajat és hozzákeverjük a fokhagymát. Jól átkeverjük. Amikor a fokhagyma aranyszínűvé válik, hozzáadjuk a friss gombát. Két- három percig kevergetjük. Majd hozzáöntjük a fehérbort és jól átkeverjük, hogí a bor átjárja a gomba ízét. 4-5 perc után a gomba elkészül és hozzáadjuk az 1 liter vizet és ha a gomba megfőtt 1 dl friss citromlevet öntünk hozzá. Legvégül folyamatos keverés mellett lassú tűzön behabarjuk a gombát liszt és víz keverékével, amíg a szaftja egészen krémszerű lesz. Ezután megsózzuk, és 3-4 percig még főzzük.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges