Buggyantott tojás recept

Buggyantott tojás recept

Hozzávalók:
2 db tojás,
75 cl vörösbor,
10 dkg vaj,
15 cl borecet,
5 dkg sárgarépa,
5 dkg hagyma,
5 dkg piroshusú zöldpaprika,
5 dkg szalonna,
5 dkg gomba,
2 szelet kenyér,
2 szál újhagyma,
petrezselyemzöld,
zellerzöld,
só, bors.

Elkészítés:

A tojások elkészítése: A tojásokat felütjük és forrásban lévő sótlan ecetes vízbe rakjuk. Mikor a fehérje rész megdermed, merőkanállal kivesszük és azonnal hideg vízbe rakjuk.
Mártás: A vajat, a szalonnának a felét, a gombát és az apróra vágott zöldségeket serpenyőbe rakjuk, megfuttatjuk, hogy egy kis színt kapjon. Ráöntjük a vörösbort, megsózzuk, megborsozzuk és húsz percig főni hagyjuk. Mikor megfőtt hozzáadjuk a petrezselyem és zellerzöldet, majd az újhagymákat egészben.

Köret: Vajban megpirítjuk a kenyérszeleteket kevés szalonna és gomba társaságában. Akkor van kész, mikor a kenyér megpirul.

Tálalás: Először a köretet helyezzük a tányérra, rátesszük a tojásokat, majd erre a mártást

Elkészítés ideje: 15perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók