Hússzeletek bakonyi módra recept

Recept elkészítése:

Hússzeletek bakonyi módra recept

Hozzávalók:
8 szelet hús (kivert sertésszelet, kicsontozott csirke- vagy pulykamell),
30 dkg gomba,
egy fej hagyma,
néhány kanál zsiradék,
2 dl tejszín vagy tejföl,
egy csapott kanál liszt,
pirospaprika,
só,
egy fél zöldpaprika,
egy kis fej paradicsom (ha van),
esetleg bor,
ízlés szerint két-három szem borókabogyó,
késhegynyi szerecsendió.

Elkészítés:

      A finomra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, a hússzeleteket mindkét oldalán fehérre sütjük, majd hozzátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Ha a levét elfőtte, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük egy kevés borral vagy húslével (persze vízzel is lehet - akkor tehetünk bele elmorzsolt leveskockát vagy egyéb ételízesítőt), fűszerezzük, beletesszük (egészben, hogy a kész pörköltből könnyen kiemelhessük) a paprikát és a paradicsomot, pároljuk, míg a hús megpuhul. A hússzeleteket és a darabos ízesítőket kiszedjük, a liszttel és a tejszínnel a mártást behabarjuk, és a hússzeleteket visszatéve még egyszer az egészet összeforraljuk. Bármilyen szokásos körettel adhatjuk, amivel egyébként a mártásos húsételeket szoktuk - de azért galuskával vagy zsemlyegombóccal az igazi. Kínálhatunk mellé könnyű zöldsalátát.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: