Gombás tarhonya recept
Hozzávalók:
100 g füstölt húsos szalonna
250 g nagy szemű öreg tarhonya
50 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
200 g szegfűgomba
csöves paprika
15 g fűszerpaprika
Ízlés szerint: Só, őrölt bors.
Elkészítés:
A kockára vágott füstölt húsos szalonnát a bográcsban üvegesre hevítjük. A nagy szemű „öreg" tarhonyát sötét aranysárgára pirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával áthevítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tarhonyát. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával, csöves paprikával fűszerezve főzzük szép lassan. Közben előkészítjük a frissen szedett, megtisztított és megmosott szegfűgombát. Ha már a tarhonyánk majdnem puha, hozzátesszük a gombát, és készre főzzük. A szegfűgomba igen különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Ha friss gombánk nincs, szárítottat is használhatunk, de áztassuk be, mielőtt a tarhonyához adjuk. Az igazi gombás tarhonya enyhén csípős, megáll benne a kanál, de mégis szaftos marad.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges