Recept elkészítése:
Gombapaprikás recept
Hozzávalók:
50 dkg gomba (legjobb szegfűgombából),
egy fej hagyma,
néhány kanál zsiradék,
2 dl tejszín vagy tejföl,
egy csapott kanál liszt,
pirospaprika,
só,
egy fél zöldpaprika,
egy kis fej paradicsom (ha van),
esetleg bor,
ízlés szerint két-három szem borókabogyó,
késhegynyi szerecsendió.
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon pörköltet készítünk. Amikor a gomba megpuhult, kiszedjük a darabos ízesítőket, a liszttel és a tejszínnel a mártást behabarjuk, és még egyszer az egészet összeforraljuk. Bármilyen szokásos körettel adhatjuk, amivel egyébként a mártásos húsételeket szoktuk. Kínálhatunk mellé könnyű zöldsalátát.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges