Borsos gombatokány recept
Hozzávalók:
50 dkg gomba,
egy csomag petrezselyemzöld,
egy kis fej hagyma (vagy 5 cm póré),
két gerezd fokhagyma,
ízlés szerint fehér bors,
só,
fél dl száraz bor (gombafajtától függően válasszunk vörös- vagy fehérbort),
kevés húslé,
néhány kanál zsiradék.
Elkészítés:
A nagyon finomra vágott hagymát, fokhagymát, zöldpetrezselymet a zsíron megfuttatjuk, átforgatjuk rajta a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a levét elfőtte, apránként borral és húslével pótoljuk, míg a gomba megpuhul. Bármilyen semleges körettel (pirított dara, rizs, tészta, krumpli), de akár pirítóssal is adhatjuk - továbbá remek melegszendvics- vagy pizzafeltét, töltött mindenfélébe is nagyon jó töltelékalap.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges