Tejszínes gofri (ostya) recept

Tejszínes gofri (ostya) recept

Hozzávalók:
30 dkg sima búzaliszt,
2 db egész tojás,
20 dkg nagyon finomra őrölt porcukor,
15 dkg vaj,
1,5 dl tejszín,
1 dl víz,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 csapott mokkáskanál sütőpor,
1 evőkanál olaj,
csipet só.

Elkészítés:

      A tojásokat a vízzel és a tejszínnel habosra felverem, majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a sütőport és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Addig keverem, amíg az egész sűrű masszává áll össze. Lefedem, és legalább egy órán keresztül hagyom állni. Az ostyasütő lapot előmelegítés után olajjal bekenem, majd kis merőkanálnyi tésztát ráöntök. Gyorsan rányomom a kontaktsütő másik lapját, és a tájékoztatóban megadott ideig rajta hagyom. Ezután szétnyitom, a megsült tésztát (ha szükséges, falapát segítségével) leszedem és tetszés szerinti töltelékkel megkenve, félbehajtva kínálom.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók