Párizsi gombakoszorú recept
Hozzávalók:
75 dkg csiperke,
5 dkg vaj,
2 tojás,
12 dkg reszelt ementáli,
2,5 dl besamel,
só, bors.
Elkészítés:
Tegyük forró vajba a gombákat (csak akkor vágjuk hosszában cikkekre, ha túl nagyok), sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon 10-15 percig dinszteljük, míg leve elpárolog. Keverjük össze a besamelt a sajttal, a tojások sárgájával, majd a keményre vert tojásfehérjével, tegyük bele a gombát. Vajazzunk ki egy közepes kuglófsütőt, öntsük bele a masszát. Állítsuk párolóedénybe, középmeleg sütőben 35 percig süssük. Borítsuk előmelegített kerek tálra a megkocsonyásodott gombakoszorút. Üreges közepébe sült gombaszeleteket tegyünk. Melegen tálaljuk.
Ital: száraz fehérbor.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges