Párizsi gombakoszorú recept

Recept elkészítése:

Párizsi gombakoszorú recept

Hozzávalók:
75 dkg csiperke,
5 dkg vaj,
2 tojás,
12 dkg reszelt ementáli,
2,5 dl besamel,
só, bors.

Elkészítés:

      Tegyük forró vajba a gombákat (csak akkor vágjuk hosszában cikkekre, ha túl nagyok), sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon 10-15 percig dinszteljük, míg leve elpárolog. Keverjük össze a besamelt a sajttal, a tojások sárgájával, majd a keményre vert tojásfehérjével, tegyük bele a gombát. Vajazzunk ki egy közepes kuglófsütőt, öntsük bele a masszát. Állítsuk párolóedénybe, középmeleg sütőben 35 percig süssük. Borítsuk előmelegített kerek tálra a megkocsonyásodott gombakoszorút. Üreges közepébe sült gombaszeleteket tegyünk. Melegen tálaljuk.

Ital: száraz fehérbor.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: