Marseillei halas omlett recept

Recept elkészítése:

Marseillei halas omlett recept

Hozzávalók:
20 dkg tengeri hal,
1 paprika,
1 fej hagyma,
1 ek vaj,
1 ek olaj, metélőhagyma kívánság szerint,
8 tojás,
2 dl tej vagy folyékony tejszín,
só, bors.

Az "alapozáshoz":
1 citrom leve,
1 ek. vaj, kevés petrezselyem,
só, bors.

Elkészítés:

      Serpenyőben felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát és a feldarabolt paprikát, megsózzuk, bőven megborsozzuk. Kis darabokra vágjuk a tengeri halat, serpenyőbe tesszük, elkeverjük a hagymával és a paprikával, s addig pároljuk, míg egészen kifehéredik. Másik edénybe ütjük a 8 tojást, megsózzuk, hozzáöntjük a másfél dl tejet vagy tejszínt, megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával, felverjük, ráöntjük a halra, a serpenyőt lefedjük, s egészen lassú tűzön kb. 15 percig sütjük, hogy megemelkedjen. Közben kinyomjuk a citrom levét, hozzáadjuk az ek-nyi vajat, az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk, villával szétnyomkodjuk, jól elkeverjük, nagy tűzálló tál alján elterítjük, és 15 percre, alsó fokozatra beállított sütőbe tesszük. Amikor kivesszük a sütőből, rácsúsztatjuk a halas omlettet, hogy felszívja a citromos vajat. Forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: