Du Barry leves recept

Recept elkészítése:

Du Barry leves recept

Hozzávalók 4személyre:
1 l húslé,
1 közepes fej karfiol,
3 dkg vaj,
egy kanál liszt,
2,5 dl tej,
1 tojás,
2 dl tejszín,
reszelt szerecsendió,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt a hideg húslében tegyük fel fõni. Kb. 10 perc múlva leszûrjük, a karfiol kétharmadát átpasszírozzuk és hozzákeverjük a leveshez. A vajból, a lisztbõl és a tejbõl világos rántást készítünk, a berántott levest sóval és szerecsendióval fûszerezzük és összeforraljuk.
A tojássárgát a tejszínnel simára keverjük, és óvatosan a leveshez keverjük (a tojással forrnia már nem szabad). Az egészben hagyott karfiolrózsákat visszatesszük, és a levest forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: