Buggyantott tojás, pezsgővel recept

Recept elkészítése:

Buggyantott tojás, pezsgővel recept

Hozzávalók:
1 üvegnyi pezsgő,
4 tojás,
2 tojássárgája,
4 szelet kenyér,
4 evőkanál kukoricakeményítő,
só, bors.

Elkészítés:

      A pezsgő 1/4 részében 4 percig buggyantsuk a tojást. Pirítsuk meg a kenyeret. Szűrőkanállal emeljük ki a tojásokat és helyezzük őket a pirítósokra. A meleg pezsgőhöz adjuk hozzá a sót, borsot, a tejfölt, a tojássárgákat és a kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítőt. Folyamatos keverés mellett főzzük besűrűsödésig. Ne forraljuk. Az így nyert mártással vonjuk be a tojásokat. A megmaradt pezsgővel azonnal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 20perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: