Recept elkészítése:
Buggyantott tojás, pezsgővel recept
Hozzávalók:
1 üvegnyi pezsgő,
4 tojás,
2 tojássárgája,
4 szelet kenyér,
4 evőkanál kukoricakeményítő,
só, bors.
Elkészítés:
A pezsgő 1/4 részében 4 percig buggyantsuk a tojást. Pirítsuk meg a kenyeret. Szűrőkanállal emeljük ki a tojásokat és helyezzük őket a pirítósokra. A meleg pezsgőhöz adjuk hozzá a sót, borsot, a tejfölt, a tojássárgákat és a kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítőt. Folyamatos keverés mellett főzzük besűrűsödésig. Ne forraljuk. Az így nyert mártással vonjuk be a tojásokat. A megmaradt pezsgővel azonnal tálaljuk.
Elkészítés ideje: 20perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges