Zöldséges fánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

25 dkg vegyes, levesben főtt zöldség,
2 evőkanál burgonyapehely (vagy 1 nagy, főtt burgonya),
1 egész tojás,
1 dl tej,
1-2 evőkanál finomliszt,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál sütőpor,
2 evőkanál olaj,
a sütéshez külön olaj.

Recept elkészítése:

A tojást habosra verem a tejjel, majd belekeverem a fűszereket és a burgonyapelyhet (vagy az áttört, esetleg lereszelt, főtt burgonyát). Hozzáadom a villával összetört, főtt zöldséget és az olajat. Ez után annyi lisztet teszek bele, hogy a massza kenhető legyen, de ne lágy. Bő olajat forrósítok, amelybe teáskanállal beleszaggatom a zöldséges masszát. Mindkét oldalát pirosra sütöm, és a felesleges olajat lecsurgatva burgonyaköret mellé tálalom. (Dupla mennyiségben készítve egytálételnek is megfelel, akkor salátát vagy valamilyen hideg mártást kínálok hozzá.)

Elkészítési ideje: kb. 30 perc

Receptek kategória: