Zacskós fánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

50 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
1 tojás,
2 pohár (4 dl) joghurt,
2 evőkanál Natreen édesítőpor,
csipetnyi só.
A zacskó kikenéséhez: 2 evőkanál olaj.
A sütéshez: bőven olaj.
A tetejére: 2-3 evőkanál Natreen édesítőpor.
A tálaláshoz: diabetikus lekvár.

Recept elkészítése:

A lisztet az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Egy nagy, kiolajozott nejlonzacskóba töltjük, a csücskét összegumizzuk úgy, hogy bőven legyen helye a tésztának megdagadni. Egy napra a hűtőbe tesszük, ez alatt gyönyörűen megkel. Másnap olajba mártott evőkanállal forró, bő olajba fánkokat szaggatunk belőle. Kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük, azután papírtörülközőre szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor édesítőporral megszórjuk; külön diabetikus lekvárt kínáljunk hozzá.

Receptek kategória: