Virágfánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

35 dkg liszt,
3 egész tojás,
1 sütőpor,
15 dkg cukor,
3 kanál tejföl,
1 mokkáskanál só,
barack- vagy málnalekvár,
olaj a kisütéshez.

Recept elkészítése:

Az anyagokból tésztát gyúrunk, késhát vékonyságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és három-négy pogácsát egymásra rakunk. A közepét ujjunkkal mélyen benyomjuk. A réteges pogácsák szélét három-négy helyen picit bevágjuk. Forró olajban kisütjük. Sütés közben a tészta kinyílik, mint a virág. A kisült darabokat porcukorral meghintjük, a "virágkelyhek" közepébe lekvárt csepegtetünk. Fontos, hogy forró olajban süssük!

Receptek kategória: