Töltött burgonyafánk II. recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

A tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg sütőmargarin,
30 dkg főtt, áttört burgonya,
fél dl tej,
1 dkg élesztő,
1 tojás,
1 mokkáskanál só.

A töltelékhez:
25 dkg darált hús,
1 tojás,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
1 gerezd fokhagyma; tojás,
liszt, tej,
zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Recept elkészítése:

A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát, a tojást, a sót meg a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk, és 30 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a szétzúzott fokhagymával, majd egy-egy tésztadarab közepére teszünk a töltelékből. A tésztát félbehajtjuk, széleit kissé összenyomkodjuk, megforgatjuk lisztben, tejes tojásban, majd zsemlemorzsában hempergetjük meg. Bő forró olajban pirosra sütjük.

Elkészítés ideje: 90 perc

Receptek kategória: