Töltött burgonyafánk I. recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

Tészta:
25 dkg főtt, áttört burgonya,
25 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
tej,
1 ek. olaj,
1 tojás,
só.

Töltelék:
25 dkg főtt, darált,
füstölt hús,
kis tejföl,
őrölt bors,
a sütéshez olaj.

Recept elkészítése:

A tölteléket elkészítjük. A tészta anyagait eldolgozva, cipó alakban kelesztjük 1 óráig. 2 mm vastagra nyújtva, nagy fánkszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki. Minden másodikra 1 halom tölteléket rakunk. Ráborítunk 1 üres lapot. Széleit összenyomva 10 percig pihentetjük. Közepes tűzön, bő, forró olajban kisütjük.

Receptek kategória: