Rózsafánk III. recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

3 dl tejföl,
8 db tojás,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 dkg porcukor,
só,
70 dkg liszt,
olaj a sütéshez.

Recept elkészítése:

A lisztet két egész tojással és két tojássárgájával, tejföllel, cukorral, sóval összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk. 5 lapocskát egymásra fektetünk, a közepét ujjunkkal benyomjuk, szélét késsel 1 cm-nyire több helyen bevagdossuk. Egyszerre 1-2 db-ot teszünk a forró olajba. Állandóan forgatjuk, hogy egyenletes pirosra süljön. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, porcukorral meghintjük. Mindegyik tészta közepébe egy szem meggyet teszünk.

Receptek kategória: