Őszibarackfánk II. recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

50 dkg magvaváló, friss őszibarack,
20 dkg rétesliszt,
2 egész tojás,
másfél-két dl száraz fehérbor,
1-2 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez.

Recept elkészítése:

A lisztet simára keverem a tojások sárgájával, a sóval és annyi borral, hogy tejföl sűrűségű legyen a massza, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. A meghámozott és kimagvalt fél őszibarackokat először lisztbe, majd a tésztába mártom és bő, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. Papírtörülközőre téve a felesleges olajat lecsöpögtetem, és vaníliás porcukorral bőven meghintve kínálom.

Elkészítés ideje: 45 perc

Receptek kategória: